Let op: Bestellingen geplaatst tot 24 juli worden na deze datum verwerkt. Dank voor uw begrip.

Scooter onderhoud Rotterdam

Scooter Onderhoud Rotterdam

Waarom moet ik onderhoud plegen?

Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk van uw scooter kunt genieten, is het belangrijk dat u eens in de zoveel tijd professioneel onderhoud laat plegen.

Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren, verbetert de veiligheid en betrouwbaarheid van uw scooter. Bij ScooterConcurrent bent u aan het juiste adres voor vakkundig onderhoud.

Wanneer moet ik onderhoud plegen?

Vaak wordt de kilometerstand aangehouden als leidraad voor wanneer scooteronderhoud nodig is. Het eerste standaard onderhoudsmoment vindt plaats als er 500 km op de teller staat of 6 maanden na aankoop. Daarna heeft de scooter weer onderhoud nodig als er ongeveer 1500 km op de teller staat, en daarna wordt er om de 3000 km een onderhoudsbeurt geadviseerd. Voor uzelf is het belangrijk dat u elke 100 km het oliepeil van de scooter controleert.

Onderhoud? Maak vandaag nog een afspraak!

Wat wordt onderhouden tijdens een onderhoudsbeurt?

Wat er precies wordt gecontroleerd en onderhouden, verschilt per kilometerstand. Bij de 4000 en 10000 km wordt er bovenop het reguliere onderhoud een controle uitgevoerd op slijtage van elk onderdeel. Bij alle andere bovengenoemde kilometerstanden omvat een reguliere onderhoudsbeurt het volgende:

 • Olie en oliefilter vervangen;
 • Bandenprofiel en -spanning controleren;
 • Voor- en achterremmen
 • controleren en reinigen;
 • Bougie vervangen;
 • Luchtfilter reinigen;
 • Kleppen stellen;
 • Sloten smeren;
 • Algehele check-up.

Heeft u een elektrische scooter? Ook dan kunt u bij ons terecht voor een onderhoudsbeurt, die op de volgende wijze wordt uitgevoerd:

 • Computer uitlezen en updaten;
 • Kallibreren van de elektromotor;
 • Remmen en sloten stellen en smeren;
 • Bandenprofiel en -spanning controleren;
 • Algehele check-up.

Houd uw scooter soepel en veilig rijdend met regelmatig onderhoud.

Olie en oliefilter vervangen:

De motor in je scooter gebruikt olie, dus het is belangrijk om deze regelmatig te vervangen. Je moet ook het oliefilter controleren – het kan verstopt raken als je het niet vaak genoeg vervangt, waardoor je motor vertraagt en oververhit raakt.

Controleer het profiel en de bandenspanning:

Door je banden op de juiste spanning te houden, voorkom je dat je bandenpech krijgt, wat zeer gevaarlijk kan zijn voor jou en andere bestuurders op de weg. Als je banden te veel slijtage vertonen, is het misschien tijd om ze volledig te vervangen.

Voor- en achterremmen:

De remmen zorgen ervoor dat het niet uit de hand loopt wanneer je plotseling remt of hard remt bij hoge snelheden. Controleer ze regelmatig op schade, zoals scheuren in de remblokken of kromme remtrommels, controleer of ze goed werken en vervang ze indien nodig.

Schoonmaken van het luchtfilter:

Het luchtfilter is een element dat stof en vuil uit de lucht verwijdert voordat het in je scooter terecht komt. Het luchtfilter van je scooter moet regelmatig worden schoongemaakt om een soepele en gezonde werking te garanderen. Je kunt het luchtfilter van je scooter schoonmaken door perslucht voorzichtig te gebruiken.

Controleren en schoonmaken:

Het is verstandig om je scooter regelmatig te inspecteren op problemen, zodat deze kunnen worden opgelost.  Als het niet snel wordt opgelost, kan het ernstiger worden en dure reparaties of vervanging van onderdelen nodig zijn.

De vuistregel is de bandenspanning en motorolie niveau om de 500 kilometer te controleren, en indien nodig te corrigeren.

Scooter onderhoud Rotterdam - Gemakkelijk bij Scooterconcurrent!

Bij Scooterconcurrent begrijpen we dat u uw scooter in topconditie wilt houden. We weten ook dat je geen tijd hebt om je daar zorgen over te maken! Daarom bieden wij voor al onze modellen onderhouds- en reparatiediensten aan.

U kunt eenvoudig een afspraak maken bij scooterconcurrent. Dat kan via de telefoon of via ons onderhouds-/reparatieformulier.

 

Houd bij het bellen de volgende gegevens bij de hand:

-Uw naam en contactgegevens. (telefoonnummer en e-mailadres)

-Het merk en modelnaam, en het jaar van uw scooter.

-Een korte beschrijving van wat er gedaan moet worden.

 

Login

Welkom terug!