Let op: Bestellingen geplaatst tot 24 juli worden na deze datum verwerkt. Dank voor uw begrip.

Helmplicht op snorfiets vanaf 1 januari

Sinds 1 januari 2023 is het verplicht om een goedgekeurde helm te dragen op een snorfiets. Dit geldt voor alle snorfietsers en hun passagiers. Door een helm te dragen vermindert u de kans op (ernstig) hoofdletsel bij een ongeval. Het is belangrijk om te weten dat er geen uitzonderingen op de helmplicht mogelijk zijn.

U moet een goedgekeurde bromfietshelm of een goedgekeurde E-Bike helm dragen.

Een goedgekeurde helm – Helmplicht

U moet een goedgekeurde helm dragen op uw bromfiets of e-bike. Deze helm moet voldoen aan de wettelijke eisen die zijn gesteld aan helmen voor bromfietsers en e-bike-rijders. Een goedgekeurde bromfietshelm is herkenbaar aan het ECE 22.05 of ECE 22.06 keurmerk, terwijl een goedgekeurde e-bike-helm het NTA 8776 keurmerk draagt.

Het dragen van een goedgekeurde helm is verplicht om de kans op (ernstig) hoofdletsel bij een ongeval te verminderen. Wanneer u geen helm draagt op uw bromfiets of e-bike, loopt u niet alleen het risico op een boete van de politie, maar ook op gevaarlijke situaties op de weg. Daarom is het belangrijk om altijd een goedgekeurde helm te dragen tijdens het rijden op uw bromfiets of e-bike.

Er zijn verschillende soorten helmen verkrijgbaar die voldoen aan de wettelijke eisen. Bij het kopen van een helm is het belangrijk om te letten op de juiste maat en pasvorm, zodat de helm goed aansluit op uw hoofd en de optimale bescherming biedt.

Als u nog geen goedgekeurde bromfietshelm of e-bike-helm heeft, kunt u deze aanschaffen bij verschillende verkooppunten. Bij de aanschaf van een helm is het belangrijk om te letten op de aanwezigheid van het juiste keurmerk en de kwaliteit van de helm. Bij Scooterconcurrent kunt u terecht voor een ruim assortiment helmen die voldoen aan de wettelijke eisen en uw veiligheid op de weg garanderen.

Bromfietshelm
U herkent een goedgekeurde bromfietshelm aan een cirkel met de hoofletter E erin. Achter de E staat een cijfer, en elk cijfer staat voor een EU-land. In Nederland krijgen goedgekeurde helmen het cijfer 4. Alle in de EU-goedgekeurde helmen voldoen.

E-bike helm
U herkent een goedgekeurde E-Bike helm aan de markering NTA 8776

Bij Scooterconcurrent begrijpen we dat het vinden van een goedgekeurde helm soms lastig kan zijn. Daarom bieden wij een groot assortiment helmen aan die voldoen aan de wettelijke eisen. Zo kunt u veilig de weg op met uw snorfiets.

Bent u van plan om uw snorfiets om te laten keuren naar een bromfiets? Ook daarbij kunnen wij u helpen. Bij Scooterconcurrent bieden we diverse diensten aan, waaronder het omkeuren van uw snorfiets naar een bromfiets. Zo kunt u ook na 1 januari 2023 veilig de weg op met uw voertuig.

Wij staan altijd voor u klaar. Kom gerust eens langs in onze showroom of neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten en diensten.

Deze berichten direct in je mailbox?

Login

Welkom terug!